هایما 8S (هایما 8 اس یا Haima 8s شاسی بلند) که در بین عامه با نام هایما S8 توربو یا هایما اس 8 توربو نیز شناخته میشوند، یک نمونه در کلاس بدنه شاسی بلندهای سایز متوسط است که توسط شرکت هایما (Haima) چین و در آینده نزدیک (سالهای 1401 و 1402 خورشیدی) توسط ایران خودرو تولید میگردد. در این نوشته ضمن آشنایی و بررسی اجمالی، به مرور قیمت و مشخصات فنی هایما 8S خواهیم پرداخت.
چند سالیست که صنعت خودروسازی در کشور چین پیشرفت بسیاری نموده و خودروسازان این کشور با طراحی نمونههای زیبا و جذاب با طراحی مدرن و امکانات و تجهیزات فراوان، در کنار قیمت پایه بسیار پایینتر از رقبای خارجی راهی بازار کشورهای نسبتا ضعیف و عقب افتاده از لحاظ تکنولوژی و حتی در خال توسعه شدهاند و محصولات خود را لااقل از لحاظ نمای ظاهری، همپا با بزرگترین خودروسازان جهان به مشتریان عرضه میکنند.
یکی از این شرکتها، شرکت هایما است که در سال 1992 تاسیس شده است. این شرکت در ابتدا به عنوان یک همکاری مشرکت با شرکت مزدا (Mazda) ژاپن شروع به فعالیت کرد. هایما در حال حاضر یکی از زیرمجموعههای گروه خودروسازی فاو (FAW) بوده که شرکت مادر برندهایی مانند هونگچی (Hongqi)، بسترن (Besturn پیشین یا Bestune فعلی) و جیفانگ (Jiefang) به حساب آمده و در کنار سایک (SAIC)، دانگ فنگ (DongFeng) و چانگان (Changan) چهارگانه خودروسازان بزرگ چین را تشکیل میدهند.
هایما 8S
پس از تجربه نسبتا موفق هایما S7 توربو در بازار ایران، نوابغ ایران خودرو پس از چندین دهه مونتاژ کاری صرف، تصمیم به مونتاژ یک نمونه دیگر برای بازار محدود ایران گرفتند. این خودرو که در کلاس بدنه شاسی بلندهای سایز متوسط قرار میگرفت، هم از لحاظ بصری و هم از لحاظ ابعاد مطابق با سلیقه روز بازاری بود که بنابر تصمیمات غیر کارشناسانه مسئولان و نهادهای قانون گذار، ورود هرگونه خودروی استاندارد ساخت هر برند مطرحی در جهان به آن ممنوع بود.
این خودرو که هایما 8s نام داشت، بنابر عادت گفتاری مخاطبان و هم وزن با مدل شاسی بلند قدیمی، به غلط هایما اس 8 یا هایما S8 توربو نیز نامیده میشد. این نمونه که یک کراس اوور سایز متوسط چندساله به حساب میآید، از لحاظ ظاهری طراحی جذاب و بهروزی داشته و بر روی کاغذ از یک پیشرانه قدرتمند و توانمند برای کلاس بدنه و بازه قیمتی خود سود میبرد.
این خودرو در سال 2019 میلادی معرفی و در سال 2020 میلادی راهی بازار اتومبیل های کشور چینی گردید. هایما اس 8 بر اساس زبان طراحی جدید شرکت هایما به نام Haima Global Architeture یا HMGA ساخته شده و طراحی ظاهری مدرن، قابل قبول و نسبتا زیبایی دارد. از دیگر نامهای 8s میتوان به SG00 نیز اشاره نمود. با توجه به عدم وجود نمونهای از این شاسی بلند جدید ایران خودرو برای تست، با تکیه بر تجربیات و دانش از سیستم خودرو و با استفاده از نقدهای مجلات آسیایی و مشخصات فنی هایما 8s که در وبسایت سازنده، موجود است به معرفی و بررسی اجمالی آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
وزن و ابعاد
هایما 8 اس درنظر گرفته شده برای بازار ایران، همانطور که اشاره شد یک نمونه سایز متوسط شهری است. طول این خودرو برابر با 4.565 میلیمتر، پهنای آن برابر با 1.850 میلیمتر و ارتفاع آن برابر با 1.682 میلیمتر است. فاصله دو محور آن نیز برابر با 2.700 میلیمتر بوده که با توجه ابعاد کلی، فضای قابل قبولی را در بخش عقب برای سرنشینان، نسبت به بسیاری از رقبای آسیایی فراهم میکند. وزن این خودرو هم در حدود 1.5 تن اعلام شده است.
فاصله این خودرو از زمین هم در حدود 213 میلیمتر بوده که در کنار تسلط مناسب راننده و سرنشینان به مسیر پیش رو، توانایی عبور بدون دردسر از پستی بلندیهای موجود در شوسهزارهای به اصطلاح بزرگراه و خیابان ایران را به آن میدهد. البته این ارتفاع برای مانورهای عادی در مسیرهای خاکی خارج از جاده نیز مناسب بوده که با توجه به سیستم انتقال قدرت به تنها یک محور و دیفرانسیل جلو بودن و همچنین کیفیت ساخت هایما 8 اس استفاده از در این شرایط به هیچ وجه توصیه نمیگردد.
با این توصیفات و از لحاظ اندازه و برای درک بهتر، می توان هایما 8s را در جایگاهی بالاتر از سانگ یانگ تیوولی با طول 4.225 میلیمتر، پژو 2008 با طول 4.300 میلیمتر، داچیا داستر (رنو داستر) با طول 4.341 و هیوندای توسان با طول 4.500 میلیمتر و کیا اسپورتیج با طول 4.515 میلیمتر و پایینتر از تویوتا روفور با طول 4.600 میلیمتر، کوپا با طول 4.654 میلیمتر، اس دبلیو ام با طول 4.670 میلیمتر، دیگنیتی با طول 4.685 میلیمتر و فیدلیتی با طول 4.735 میلیمتر قرار داد.
طراحی ظاهری و بدنه
همانطور که اشاره شد، طراحی ظاهری و بدنه اتومبیل های چینی با استخدام و استفاده از طراحان شرکتهای مطرح خودروسازان جهان، پیشرفت چشمگیری کرده و شاسی بلند جدید ایران خودرو، هایما 8s نیز از این قاعده مستثنی نیست.
در بخش جلویی، چراغهای اصلی مشابه با مدلهای نسل جدید محصولات هیوندای (Hyundai) و کیا (KIA) کشور کره و سیتروئن (Citroen) فرانسه، بسیار باریک و نسبتا کشیده بوده و در کنار القای شخصیت آسیایی، ظاهری مرموز را به هایما 8 اس میبخشد. چراغهای مه شکن و روشنایی در روز نیز در آرایش 4تایی و نسبتا بزرگ مربعی تقریبا مشابه مدلهای کراساوور سیتروئن داشته که با جاگذاری مناسب در داخل سپر، نمای کلی زیبایی را برای آن رقم زده است. بخش جلوپنجره و ورودیهای هوا نیز همسان با زبان طراحی جدید شرکت های چینی و تقریبا مشابه با مدلهای کرهای، شامل طراحی پنجرهای است و نمای کلی مدرن را به وجود میآورد.
در بخش کناری، خطوط جانبی تقریبا استاندارد و خالی از نوآوری و چالش بوده و با شروع از انتهای در موتور تا چراغهای عقبی، سازگاری قابل قبولی با علم آئرودینامیک دارد. خط سقف نیز در بخش انتهایی قوس کمی داشته که در کنار پنجره اضافی در بخش انتهایی، فضای کافی برای سرنشینان قد بلند هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ روانی در بخش عقبی را فراهم میکند.
در بخش عقبی، چراغهای یک تکه باریک استفاده شده در چشم بسیاری از کارشناسان، تداعی کننده طرحهای آیندهنگرانه فیلمهای دهه 1980 میلادی بوده و با وجود زیبایی نسبی، به هیچ عنوان جذابیت بخش جلویی را ندارد. خروجیهای اگزوز دوبل هم تنها کاربری بصری داشته و با توجه به پیشرانه و همانند ورودیهای هوای جلویی، تناسبی با تواناییهای موتور کوچک استفاده شده در هایما 8s ندارد.
در مجموع طراحی ظاهری و بدنه اندکی تقریبا مشابه با مدل Hector برند MG بوده و با توجه به عدم تناسب و همخوانی کافی در بخش عقبی و جلویی، جذابیت کمتری نسبت به دیگر شاسی بلندهای چینی بازار دارد که با در نظر گرفتن تواناییهای موتوری، قابل چشمپوشی است. اما باتوجه به عدم وجود نمونههای جایگزین ساخت برندهای معتبر طی تصمیمات ابلهانه تصمیمگیرندگان صنعت خودرو، خریداران قدرت انتخاب چندانی نداشته و مجبور به خرید اتومبیل های موجود هستند.
بیشتر بخوانید:
طراحی داخلی و کابین
کابین و طراحی داخلی هایما 8s توربو مانند بسیاری دیگر از خودروهای چینی موجود، مدرن و زیبا بوده و به انبوهی از تجهیزات رنگارنگ الکترونیکی مجهز شده است. بر اساس اطلاعات موجود صدای داخل کابین نیز در حدود 36.2 db بوده که نشان از عایق بندی مناسب کابین و فضایی آرام برای سرنشینان میدهد.
پوشش رویی داشبورد و صندلیها در تیپهای بالایی از چرم مصنوعی بوده که با توجه به کیفیت، توهمی از لوکس بودن را به بیننده و سرنشینان منتقل میکند. خروجیهای اصلی سیستم تهویه مطبوع، سهگانه بوده که بر روی بخش میانی داشبورد تعبیه شده است. صفحه نمایش اصلی نیز یک نمونه بزرگ افقی بوده که در بخش بالایی داشبورد قرار گرفته است. بخش کنسول نیز تیره رنگ و مزین به قطعات به رنگ کروم بوده که تاثیر به سزایی برای افزایش حس تجمل در داخل کابین دارد.
آرایش قیمت میانی نیز با طراحی متمایل به راننده خود، الهام گرفته از محصولات اسپرت ب ام و بوده و حس اهمیت را به راننده تلقین میکند که با توجه به عملکرد و سرعت و شتاب هایما 8s منطقی، متناسب و قابل قبول است. بخش پشت آمپر نیز در تیپهای بالایی و احتمالا نمونه درنظر گرفته شده برای بازار ایران یک نمونه تمام دیجیتالی رنگی بوده که اطلاعات مورد نیاز را با گرافیک و المانهای تصویری در اختیار راننده قرار میدهد.
[foogallery id=”1871″]
غربیلک فرمان نیز با طراحی D شکل اسپرت خود، حاوی کنترلرهای سیستم صوتی و تهویه و کنترل سرعت بوده و نمایی اسپرت و متناسب با فضای کلی هایما S8 دارد. فضای صندوق عقب نیز در حدود 552 لیتر بوده که فضای کافی را برای اسباب و چمدان های یک خانواده نرمال انسانی مدرن 3 تا 4 نفره را فراهم میکند.
در مجموع چیدمان و طراحی و رنگهای استفاده شده در کابین هایما 8s قابل قبول و تقریبا بر اساس استانداردهای محصولات مزدا بوده و فضای زیبایی را برای مسافرت سرنشینان فراهم میکند. البته کیفیت ساخت و مواد اولیه با توجه به قیمت طبیعتا در حد بالا نبوده و جلا و زیبایی خود را در صورت استفاده چند ساله و یا نگهداری نامناسب از دست خواهند داد.
بیشتر بخوانید:
پیشرانه و موتور
موتور هایما 8s بنا بر اظهارات سازندگان و متخصصین وارد کننده، در حال حاضر تنها محدود به یک نمونه توربو است. این موتور 4 سیلندر خطی، یک نمونه کوچک 1.6 لیتری 16 سوپاپ با حجم دقیق 1.594 سی سی با سیستم تزریق مستقیم سوخت (که یک تکنولوژی چند دههای به حساب آمده و معلوم نیست به چه دلیل موجبات خوشحالی و تاکید جمع کثیری از به اصطلاح خودرویی نویسهای وبسایتهای ایرانی را به خود جلب نموده) بوده که با استفاده از سیستم توربوشارژر (Turbo Charger) یا پرخوران، نیرویی در حدود 192 اسب بخار در دور موتور 5.000 دور در دقیقه را دارد.
حداکثر گشتاور تولیدی نیز برابر با 293 نیوتون متر بوده که از دور موتور 1.500 دور در دقیقه در اختیار راننده قرار میگیرد. نیرو و گشتاور تولیدی قابل توجه این موتور نیز توسط 3 جعبه دنده 6 سرعته دستی در مدل پایه، 6 سرعته اتوماتیک در مدلهای میانی و 7 سرعته اتوماتیک دو کلاچه (DCT) در بالایی، به چرخهای جلویی منتقل میگردد.
عملکرد هایما 8s : مصرف سوخت ، شتاب و حداکثر سرعت
بر روی کاغذ، این موتور یک نمونه بسیار قدرتمند و اقتصادی برای کلاس بدنه و بازه قیمتی بوده و توانایی آن در حد و اندازه بسیاری از خودروهای برندهای معتبر دنیا در کلاس قیمتی کمتر از 30.000 دلار است. با توجه به تواناییهای موتور هایما S8 توربو و در نظر گرفتن وزن این خودرو و در صورت عملکرد درست و بدون تاخیر سیستم توربو و نبود لگ و کالیبراسیون و هماهنگی گیربکس با موتور، انتظار عملکرد مناسبی از شاسی بلند جدید ایران خودرو میرود.
مصرف سوخت
بر اساس اطلاعات اعلام شده مصرف سوخت هایما 8s با توجه به موتور کوچک پایین بوده و معادل 9.6 لیتر در هر 100 کیلومتر مسیر شهری، 5.8 لیتر در هر 100 کیلومتر مسیر بزرگراهی و 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی و به صورت میانگین با گیربکس 6 سرعته دستی است. استفاده از گیربکس اتوماتیک 6 سرعته مصرف هایما 8s را اندکی افزایش داده و این ارقام به 9.8 و 6.3 و 7.2 لیتر در هر 100 کیلومتر مسیر شهری، بزرگراهی و سیکل ترکیبی خواهد رسید.
اطلاعاتی مصرف سوخت مدلهای مجهز به گیربکس 7 سرعته دو کلاچه وجود نداشته ولی احتمالا باتوجه به ویژگیهای ذاتی این نوع سیستم انتقال قدرت، هم اندکی بهبود در عملکرد حاصل شده و هم مرف بنزین کاهش جزئی خواهد داشت. البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که مصرف سوخت هایما 8 اس با توجه به کیفیت فراتر از فاجعه بنزین در ایران و حساسیت سیستم توربوشارژر به کیفیت سوخت، در شرایط واقعی تفاوت چشمگیری با اعداد اعلام شده خواهد داشت.
شتاب 0 تا 100
بنابر آمار منتشر شده در وبسایتها و مجلات، هایما 8s توربو با موتور 192 اسب بخاری خود به زمانی در حدود 7.8 ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت نیاز دارد. البته برای این رقم، نوع گیربکس استفاده شده ذکر نشده است. اما در مجموع و برخلاف نمونهای مانند لاماری ایما که با موتور 195 اسب بخاری خود شتاب اولیه ای بالای 10 ثانیه داشته، این شاسی بلند جدید چینی عملکرد مناسبی از لحاظ شتابگیری و به اصطلاح صفر تا صد داشته و توانایی رقابت با بسیاری از خودروهای سدانهاچ بک، سدان، شاسی بلند و حتی نیمه اسپرت موجود در سنگلاخهای ایران را دارد.
حداکثر سرعت
حداکثر سرعت هایما S8 به دلایل نامعلوم و مشابه با اکثر خودروهای چینی، به صورت رسمی اعلام نشده اما با توجه به کلاس برآورد برخی مجلات، این خودرو توانایی دستیابی به حداکثر سرعتی در حدود 112 مایل در ساعت (در حدود 180 کیلومتر در ساعت) را داشته که با وجود کافی بودن برای کلاس بدنه و سطح سیستمهای ایمنی و کمکی رانندگی، اندکی پایین بوده و در صورت درست بودن، به نظر محدود شده میآید.
بیشتر بخوانید:
امکانات و تجهیزات
هایما S8 توربو مانند تمامی خودروهای جدید ساخت کشور چین، به فهرست بلندبالایی از تجهیزات رفاهی، سرگرمی و کمکی رانندگی مجهز شده که البته کیفیت و نحوه عملکرد دقیق و بدون مشکل آن، در سایهای از ابهام قرار دارد.
بر اساس اطلاعات موجود امکانات موجود در بالاترین تیپ های هایما 8s شامل موارد زیر خواهند بود:
- رینگهای آلومینیومی سایز 19 اینچی
- تایرهای سایز 225/55R19
- پوشش به رنگ کروم برای جلوپنجره
- ورود به خودرو بدون نیاز به کلید یا کیلس (Keyless)
- استارت دکمهای بدون نیاز به کلید
- قابلیت باز شدن در صندوق عقب به صورت الکتریکی
- سیستم باز شدن بدون نیاز به دست صندوق عقب
- لامپهای LED برای چراغهای جلویی و عقبی
- لامپهای LED برای پروژکتور و چراغهای روشنایی در روز
- چراغهای جلویی با قابلیت روشن و خاموش شدن به صورت خودکار
- سیستم تنظیم ارتفاع چراغهای جلویی
- برف پاککن خودکار
- صندلی راننده با قابلیت تنظیم در 6 جهت به صورت الکتریکی
- روکش چرمی برای صندلیها
- سانروف پانوراما
- سیستم ناوبری ماهوارهای
- پشت آمپر رنگی دیجیتال 12.3 اینچی با 3 طراحی متفاوت
- سیستم صوتی با صفحه نمایشگر 10 اینچی لمسی رنگی با دقت تصویر 1280×720 پیکسل
- 4 بلندگوی مجزا
- پشتیبانی از فرامین صوتی
- اتصال به گوشیهای تلفن همراه از طریق فناوری بلوتوث
- 3 خروجی USB
- خروجی برق 12 ولت
- نورپردازی داخلی
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه
سیستم های کمکی رانندگی و ایمنی
هایما 8 اس بر روی کاغذ و از لحاظ سیستم های کمکی رانندگی هم یک نمونه قابل قبول در سطح استانداردهای جهانی بوده و تجهیزات موجود که از لحاظ تئوری کمک شایانی به حفظ ایمنی سرنشینان آن می کنند به شرح زیر هستند:
- دستیار صوتی شرکت هایما با 8 نوع صدای مختلف
- سنسورهای کمکی پارک در بخش عقبی و جلویی
- دوربین کمکی دنده عقب با کیفیت HD
- دوربین 3 بعدی نمای اطراف 360 درجه با قابلیت ضبط ویدیویی و تصویری
- سیستم کمکی پارک دوبل خودکار
- سیستم فرمان الکتریکی
- سیستم کنترل سرعت تطبیقی
- کیسههای هوا یا ایربگ در بخش جلویی
- کیسههای هوای جانبی برای بخش جلویی
- کیسههای هوای پردهای جانبی
- سیستم کمکی ترمز
- سیستم انتقال الکتریکی نیروی ترمز
- سیستم کنترل کشش
- سیستم کنترل پایداری الکتریکی شرکت بوش آلمان
- سیستم ترمز اضطراری خودکار
- سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
- سیستم کمکی کنترل سرعت در سراشیبی
- سیستم مدیریت نقاط کور خودرو
- سیستم هشدار برخورد در بخش جلویی
- سیستم هشدار خروج مسیر حرکت خودرو از بین خطوط جاده
- سیستم حفظ مسیر حرکت خودرو بین خطوط جاده
بیشتر بخوانید:
تیپ های مختلف
هایما اس 8 در بازار کشور چین در 8 تیپ مختلف به فروش میرسد. همگی مدلها مجهز به موتور 4 سیلندر 1.6 لیتری توربو بوده و مدلهای پایه با گیربکس دستی، مدلهای میانی با گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و تیپهای بالایی با گیربکسهای 7 سرعته دو کلاچه اتوماتیک و 6 سرعته دستی به فروش میرسند. تیپهای پایه مجهز به رینگ 17 و تایرهای سایز 225/65R17 بوده و رینگ های 18 اینچی با تایرهای سایز 225/60R18 و رینگ های 19 با تایرهای سایز 225/55R19 عرضه میگردند.
قیمت هایما 8s در بازارهای جهانی
قیمت هایما 8s یکی از مهمترین نکات در خصوص موفقیت و یا عدم موفقیت این شاسی بلند جدید ایران خودرو است. این خودرو در بازار چین با قیمتی مابین 79.900 یوآن تا 137.000 یوآن معادل 11.400 دلار تا 19.500 دلار به فروش رفته که آن را در رده خودروهای فوق ارزان قیمت بازار قرار میدهد. با محاسبه دلار 30.000 تومانی در زمان نگارش (ابتدای پاییز 1401) معادل ریالی این ارقام، عددی مابین 340 میلیون تومان 580 میلیون تومان خواهد بود.
با توجه به نمای ظاهری، امکانات موجود و توانایی پیشرانه در صورت درستی، هایما 8 اس توان رقابت با بسیاری از رقبای کرهای و ژاپنی و حتی در مواردی آمریکایی موجود در بازار را خواهد داشت.
قیمت هایما 8 اس در ایران
یکی دیگر از مواردی که قیمت هایما 8s در ایران را به شدت افزایش میدهد، تعرفهها و عوارضیست که برای حمایت از خودروسازان حکومتی وضع شده تا این شرکتهای متصل به بدنه قدرت، به هر نحو ممکن از ورود اتومبیلهای استاندارد به بازار جلوگیری نموده و بنا بر تشخیصهای غیر کارشناسانه و گاها ابلهانه، نمونههای مورد نظر خود را به مشتریان عرضه نمایند. اما باید به این نکته نیز توجه کرد که عوارض چند ده درصدی، مختص خودروهای مونتاژ شده و کامل بوده و بنابر اطلاعات دریافتی از گمرک جمهوری اسلامی ایران، ورود خودرو به صورت مونتاژ نشده و بستههای CKD عوارضی به مراتب پایینتر داشته که در قیمت نهایی تاثیر بسیاری خواهد داشت.
با توجه به این نکات، قیمت نهایی تمام شده هایما 8 اس برای ایران خودرو در ایران رقمی در نهایت نزدیک به 20.000 دلار (600 میلیون تومان) بوده و مابقی مبالغ دریافتی از مشتریان صرف سودهای کلان ارگانها و نهادهای وابسته و یا هدر رفت در نتیجه عدم مدیریت صحیح خواهد شد.
هر چند هنوز به صورت رسمی سخنی از قیمت هایما 8s به میان نیامده، اما بر اساس شنیدهها و گمانه زنیها قیمت آن رقمی در حدود 1.2 میلیارد (در حدود 40.000 دلار) خواهد بود که رقمی به مراتب فراتر از تواناییها و کیفیت و برند آن است و با این قیمت در بازار کشورهای آزاد میتوان نمونههای سایز بزرگتر، قدرتمندتر و جدیدتر و حتی در مواردی نمونههای لوکسی مانند جگوار، ب ام و و مرسدس بنز را خریداری کرد.
بیشتر بخوانید:
رقبا
هایما 8 اس یک نمونه در کلاس بدنه SUV سایز متوسط بوده و رقبای آن در بازار فعلی ایران، محدود به دیگر نمونههای چینی نسبتا جدید و یا کرهایهای با چندین سال کارکرد خواهد شد. برخی از حریفان این شاسی بلند جدید ایران خودرو در کلاس سایز متوسط و کوچک عبارتند از:
- جیلی امگراند X7 با قیمت پایهای در حدود 500 میلیون تومان
- چانگان CS35 با قیمت پایهای در حدود 500 میلیون تومان
- بیسو T3 با قیمت پایهای در حدود 600 میلیون تومان
- جک S5 با قیمت پایهای در حدود 700 میلیون تومان
- امجی GS با قیمت پایهای در حدود 800 میلیون تومان
- هایما S7 با قیمت پایهای در حدود 900 میلیون تومان
- کوپا با قیمت پایهای در حدود 900 میلیون تومان
- ام وی ام X55 با قیمت پایهای در حدود 950 میلیون تومان
- پژو 2008 با قیمت پایهای در حدود 1 میلیارد تومان
- سانگ یانگ تیوولی با قیمت پایهای در حدود 1 میلیارد تومان
- اس دبلیو ام با قیمت پایهای در حدود 1 میلیارد تومان
- چری تیگو 7 با قیمت پایهای در حدود 1 میلیارد تومان
- فیدلیتی با قیمت پایهای در حدود 1.1 میلیارد تومان
- دیگنیتی با قیمت پایهای در حدود 1.2 میلیارد تومان
- بورگوارد BX5 با قیمت پایهای در حدود 1.5 میلیارد تومان
در کشورهای دیگر
با پرداخت رقم 40.000 دلار یا 1.2 میلیارد تومان احتمالی برای قیمت هایما 8s در ایران، میتوان در بازارهای جهانی نمونههای زیر را خریداری نمود که قطعا طراحی، کیفیت، عملکرد و تجهیزات بیشتری نسبت به آن دارند:
- شورولت بلیزر مدل 2023 با قیمت پایه 36.500 دلار
- کادیلاک XT4 مدل 2023 با قیمت پایه 37.000 دلار
- آئودی Q3 مدل 2023 با قیمت پایه 37.500 دلار
- آلفارومئو Tonale مدل 2023 با قیمت پایه 38.000 دلار
- ب ام و X1 مدل 2023 با قیمت پایه 39.500 دلار
- جنسیس GV70 مدل 2023 با قیمت پایه 42.500 دلار
[foogallery id=”1879″]
بیشتر بخوانید:
سخن آخر
هایما 8s یا هایما 8 اس از لحاظ ظاهری و امکانات یک نمونه مناسب برای اقشار کم درآمد در جهان بوده و توانایی قرار گرفتن در لیست بهترین شاسی بلندهای ارزان قیمت و اقتصادی بازار ایران را دارد. طراحی کلی مدرن، اتاق زیبا، امکانات متنوع و سیستمهای کمکی رانندگی و ایمنی مواردی هستند که بسیاری از خریداران خودرو در بازار ایران را به خود جلب خواهند کرد.
اما مهمترین نکته قیمت هایما 8s بوده که عدم دقت در آن و برچسب گذاری سلیقهای و صرفا سودجویانه توانایی قرار دادن آن در رده شکست خوردهها را خواهد داشت. خدمات پس از فروش هم که در بازار ایران به طور کلی معنا و مفهومی نداشته و خریداران شاسی بلند ایران خودرو پس از مدتی برای تعمیر گیربکس و سیستم توربو موتور خود آواره و سرگردان بین تعمیرگاههای مختلف خواهند شد. اما در مجموع، قدرت موتور و امکانات موجود در هایما 8 اس به اندازهای هست که انتظارات و نیازهای یک خوانده ایرانی برای استفاده روزمره و مسافرتهای طولانی را برآورده نماید.
مشخصات فنی هایما 8s در یک نگاه
تیپ | هایما اس 8 توربو |
---|---|
کلاس بدنه | سایز بزرگ |
حجم موتور (لیتر) | 1.6 |
تعداد سیلندر | 4 توربو |
تعداد سوپاپ | 16 |
قدرت (اسب بخار) | 192 |
گشتاور (نیوتون متر) | 293 |
گیربکس | 6 اتوماتیک |
سیستم انتقال قدرت | دیفرانسیل جلو |
شتاب (ثانیه) | 7.8 |
حداکثر سرعت | 180 |
مصرف (شهری) | 9.8 |
مصرف (بزرگراه) | 6.3 |
مصرف (میانگین) | 7.2 |
طول (میلیمتر) | 4.565 |
عرض (میلیمتر) | 1.850 |
ارتفاع (میلیمتر) | 1.682 |
فاصله دو محور (میلیمتر) | 2.700 |
فاصله از زمین (میلیمتر) | 213 |
وزن (تن) | 1.5 |
یدک کشی (تن) | اعلام نشده |
حجم باک (لیتر) | 58 |
سایز تایر (جلو) | 225/55R19 |
سایز تایر (عقب) | 225/55R19 |
قیمت پایه (دلار) | 19.000 |
قیمت پایه (تومان) | 570 میلیون |
قیمت در ایران (تومان) | 1.2 میلیارد |
راهنما: حجم (لیتر)، شتاب (ثانیه)، سرعت (کیلومتر)، مصرف (لیتر)، قیمت (دلار) |
گالری تصاویر هایما 8 اس
تصاویر خارجی / Exterior
[foogallery id=”1885″]
تصاویر داخلی / Interior
[foogallery id=”1886″]